Board index Roller Coaster Games NoLimits Coaster 2 Nolimits 2 editor question

Nolimits 2 editor question

All discussion relation to NoLimits Coaster 2 should be posted here. Purchase NoLimits Coaster from this page: nolimits-coaster-2-purchase-and-upgrade-links-t32524.html

Post February 20th, 2017, 6:04 am

Posts: 2064
Points on hand: 0.00 Points
Bank: 10,467.00 Points
Location: sheffield, UK
When i connect sections on a coaster up (by selecting ends of track then clicking "connect"), and it becomes a complete circuit, it turns into one complete station or lift for some reason.
what am i doing wrong?

Post February 20th, 2017, 7:36 am
mkingy User avatar
Moderator
Moderator

Posts: 5452
Points on hand: 27,857.00 Points
Bank: 0.00 Points
Location: United Kingdom
You need to ensure you have section type separators on each side of your lift/station otherwise the editor doesn't know to stop it from being a lift/station. Basically add a type separator to the section of track you just connected and drag it to suit.

If that doesn't make sense I'll sketch something up when I get onto NL (or if someone beats me to it)
Coaster Count - 181
France 2019 Mini Trip Report

Post February 20th, 2017, 8:03 am

Posts: 2064
Points on hand: 0.00 Points
Bank: 10,467.00 Points
Location: sheffield, UK

Post February 20th, 2017, 11:44 am

Posts: 2064
Points on hand: 0.00 Points
Bank: 10,467.00 Points
Location: sheffield, UK
I've built a small-ish kiddie coaster with one train, but when i test it the train stops at the top of the lift. anyone know why?

Post February 20th, 2017, 12:09 pm

Posts: 216
Points on hand: 3,149.00 Points
Location: USA

Is it a complete circuit?
Coaster count: 28 1. Fury 325 2. Twisted Cyclone 3. Goliath (sfog) 4. Intimidator 5. Afterburn

Post February 20th, 2017, 12:15 pm

Posts: 2064
Points on hand: 0.00 Points
Bank: 10,467.00 Points
Location: sheffield, UK

Post February 20th, 2017, 12:18 pm

Posts: 216
Points on hand: 3,149.00 Points
Location: USA

How many blocks are there and are they all longer than the train?
Coaster count: 28 1. Fury 325 2. Twisted Cyclone 3. Goliath (sfog) 4. Intimidator 5. Afterburn

Post February 20th, 2017, 12:42 pm

Posts: 2064
Points on hand: 0.00 Points
Bank: 10,467.00 Points
Location: sheffield, UK
purplechicken wrote:
How many blocks are there and are they all longer than the train?

There's just the station, lift and a short transport (friction wheels) section.

Post February 20th, 2017, 1:11 pm

Posts: 216
Points on hand: 3,149.00 Points
Location: USA

I'm not completely sure if this will fix the problem, but you might have to have a third block. I don't know why you would need an extra one since you already have more blocks than trains, but it's worth a shot.
Coaster count: 28 1. Fury 325 2. Twisted Cyclone 3. Goliath (sfog) 4. Intimidator 5. Afterburn

Post February 20th, 2017, 1:19 pm

Posts: 2064
Points on hand: 0.00 Points
Bank: 10,467.00 Points
Location: sheffield, UK
purplechicken wrote:
I'm not completely sure if this will fix the problem, but you might have to have a third block. I don't know why you would need an extra one since you already have more blocks than trains, but it's worth a shot.

i put a brake in and it worked! thanks!

Post February 21st, 2017, 4:20 am

Posts: 320
Points on hand: 3,557.00 Points
Yeah, you always need at least one block break on your coaster, unless it's a shuttle coaster. A transport is closer related to track than a break. The lift is like a block break, but the next block break has to be clear before the train before it can proceed. If there's no block break after a previous block break, then it has to either enter the station or stay on that block.

Post February 21st, 2017, 4:47 am

Posts: 2064
Points on hand: 0.00 Points
Bank: 10,467.00 Points
Location: sheffield, UK

Post February 21st, 2017, 6:36 am

Posts: 8121
Points on hand: 13,358.00 Points
We know why you made this "meaningful" thread! :D
-- I was happy to be with NL1 - [:')] --


Return to NoLimits Coaster 2

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post
cron